Munkajog, TB ellátások

Elindult a “csak 1-2 kérdésem van” csomag!

Nagyon sok emailt kapok naponta különféle hosszabb vagy rövidebb eseteket illetően. Ahol nem volt szükség teljes tanácsadásra, igyekeztem válaszolni ingyenesen, de aztán jött a válasz email, hogy még ezt, még ezt, még ezt. Ezért úgy döntöttem, hogy elérhetővé teszek egy olyan csomagot, ahol “csak 1-2 kérdése” van a nekem írónak. Nézzük meg részletesen, kinek is ajánlom ezt a tanácsadási lehetőséget!

Fő szakterületem a várandós kismamák támogatása tb, családtámogatási szempontból, milyen ellátásokra vagyok jogosult, milyen összegben, hogyan jövök ki jobban, hogyan tudnánk optimalizálni a tb ellátásokat.. Másik fő terület a munkajogi vetület, amikor szeretne visszatérni az anyuka a munkahelyére, ott pedig nem feltétlenül várják örömmel, így felkészítem az anyukákat arra, hogy ismerjék jogaikat (és persze kötelezettségeiket), mit írjanak alá és mit ne, mire figyeljenek, milyen járandóságokra jogosultak. Milyen indokkal küldhetik el, mit kell kifizetni számukra mindenképpen, mennyi szabadság jár, mikor védett, mikor lehet többes jogviszonya, és így tovább. Ezek komplex témák, komplex tanácsadásokat igényelnek, így erre kialakított csomagok állnak rendelkezésre.

De mi van akkor, ha nem kell számolni, ha tisztában van a szülő a jogaival, tudja mire jogosult, mennyi ellátást kap. De megerősítésre van szüksége, hogy vajon adott jogszabály rá is vonatkozik-e, mennyi családi adókedvezményre jogosult, akkor hogyan is írja meg a fizetés nélküli szabadság megszüntetésére irányuló kérelmét? Milyen munkaidő kedvezmény vonatkozik rá, ha várandós? Részmunkaidőbe hogyan tudok visszamenni dolgozni? Bölcsibe menne a gyermekem, mire is figyeljek akkor a bölcsi-gyed kapcsolatában?

Több olyan eset, kérdés lehet, amikor szükséged van a megerősítésre, pontosításra, kis segítségre, azonban nincs szükséged teljes komplex tanácsadásra. Így jött létre a “csak 1-2 kérdésem van” csomag, amelynek ára 2900 Ft (alanyi adómentes, áfa tartalma így nincs). Ha tehát van 1-2 kérdésed, szeretnél biztosra menni, hogy ne ezen múljon a mukáltatóval való jó kapcsolatod, vagy bármilyen ellátásod (pl. mikor, hol tudom ezt vagy azt igényelni), akkor keress, írj és rövid határidővel megkapod a válaszokat: bernadett@munkavallaloert.hu

7 című bejegyzés “Elindult a “csak 1-2 kérdésem van” csomag!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Kedves Bernadett!

  December 07-től felmondásomat töltöm, 45 nap jár részemre. December 07-én hozta ki a postás a felmondást melyet átvettem és a munkáltató ettől a naptól kezdte számolni, nem a következő naptól kezdve kellett volna?

  A felmondás Január 20-ig tartott, a munkaszüneti napra nem kaptam felmondási bért, ez így helyes?

  Válaszod előre is nagyon köszönöm

  1. A felmondási idő a felmondás közlését követő napon kezdődik. Tehát ha 7-én vette át, akkor 8-al kell kezdődnie a felmondási időnek. 8-a az első nap és így tovább. Az, hogy munkaszüneti napra nem kapott bért, lehet helyes, ez munkarend, elszámolás kérdése.

 2. Köszönöm válaszát. Januárra 13 nap felmondást kaptam ebbe van benne a munkaszüneti nap, amit szerintem fizetni kellett volna. Rendes munkaidőben fix bérem volt.

 3. Kedves szerkesztő! Egy éve nincs munka viszonyom,szoc.segélyen vagyok,előtte volt munkaviszonyom most 4,5hónapos várandós vagyok,a kérdésem az lenne ha most bejelentenének 2-3 hónapra változna a gyes-gyedem vagy így is csak az alap gyes-re lennék jogosult. Alkalmival dolgozom a jelenlegi munkaadómnál.
  Köszönöm

  1. Kedves Gabriella, alapfeltétel a csedhez és a gyedhez, hogy a gyermek születése előtti 2 évben legalább 365 biztosított napja legyen. Ebbe az alkalmi nem tartozik bele. Ha ez nem lesz meg, és amikor születik a baba, nincs biztosítási jogviszonya, akkor csak gyes jár.

 4. Jó napot kívánok! Nagymama vagyok! A lányom 9 hetes terhes a második babával! Az első gyermek Augusztus 10-én lesz 2 éves! Szeretnénk tudni,hogy az Augusztus 10én lejáró GYED után mit igényelhet? A munkáltatójánál működik társadalombiztosítási kifizetőhely. Onnét kapja a GYED-et. Mivel a szerződése határozott idejű volt. Mi a teendő ilyenkor?? Az első gyermek születése előtt rendelkezett a az előírt szolgálati idővel!! Köszönöm ha válaszol!

  1. Kedves Veronika, ez alapján nem tudom megmondani, hogy mire jogosult. Határozatott idős szerződése lejárt? nem lesz biztosítási jogviszonya, mikor születik a testvér? sok kérdés megválaszolásától függ. Javaslom egy szeméylyre szabott tanácsadás igénybe vételét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük