Rólam

Rólam

Több mint 10 éve kerültem a munkaügy, illetve a HR világába, és számos különböző esettel, problémával találkoztam az évek során, köszönhetően egy piacvezető tanácsadó cégnél eltöltött éveknek. HR és szervezetfejlesztés mesterszakos diplomám mellé felsőfokú Bérszámfejtő és TB szakelőadói képesítést és Munkajogi szakokleveles tanácsadói diplomát is szereztem, így mind elméletben, mind gyakorlatban széleskörű ismeretekre sikerült szert tennem. A toborzás-kiválasztás mellett elsősorban munkaüggyel, munkajoggal és családtámogatásokkal foglalkoztam, valamint részletesen ismerem a munkaerő-kölcsönzés előnyeit, hátrányait mind munkaadói, mind munkavállalói oldalról egyaránt.

A Munkavállalóért oldalt azért hoztam létre, mert szeretnék a megszerzett tudásommal és tapasztalatommal kifejezetten a munkavállalói oldalnak segíteni elsősorban munkajogi, munkaügyi és tb ellátások terén. Sajnos nagyon sok vállalat, munkáltató kizárólag a saját érdekeit nézi, a munkavállalók jogait figyelmen kívül hagyja, és nehéz eligazodni azon, milyen jogaink, illetve kötelezettségeink vannak. Mi illet meg például egy elbocsátás esetén, milyen járandóságoktól akarnak megfosztani, vagy milyen munkakörülmények közé akar beszorítani a munkáltató.

Sok család, pár életében eljön a pillanat, hogy szeretnének gyermeket vállalni, azonban nem mindegy, milyen anyagi körülmények közé érkezik az új családtag. Tervezni, információkat gyűjteni érdemes, hiszen egy-egy döntésen sok minden múlhat anyagilag: mikor váltsak munkahelyet, érdemes-e táppénzre mennem, legyek-e részmunkaidős, mikor jöjjön a második baba, és még lehetne sorolni. Nem egy család döntött a külföldi munkavállalás mellett, akár időszakosan is, érdemes ilyenkor is megnézni, mire vagyunk jogosultak.

Az oldal mindenkinek szól, aki munkavállalóként dolgozik, munkajogi vagy munkaügyi problémákkal küzd a munkahelyén, aki úgy érzi, hogy segítségre, tanácsadásra lenne szüksége. Családoknak, anyukáknak és apukáknak is, akik gyermeket terveznek és szeretnének többet tudni lehetőségeikről, esetleg kiszámolni, hozzávetőlegesen milyen bevételre, támogatásra számíthatnak a különböző szcenáriók esetén: ha most váltok, ha fél év múlva váltok, ha egyből táppénzre megyek, ha ott hagyom a munkahelyemet, és így tovább.

Keressetek bátran, igyekszem mindenkinek segíteni!

Czeglédi Bernadett